Uzmanlar, tavuk suyunun insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak olduğunu, hastalıklara karşı vücudu koruduğunu söylüyor. Peki tavuk suyunun faydaları nelerdir? İşte cevabı...
Faydaları antik çağlardan bu yana bilinen tavuk suyu çorbası, Mısır'da soğuk algınlığı için kullanıldı, hatta ünlü bilim adamı İbn-i Sina'nın tedavi yaklaşımında yer aldı.Peki tavuk suyu çorbanın sihri nedir? Uzmanlar şu bilgileri verdi:

router kesim


Soğuk hava; metabolizmada bazı değişikliklere sebep olduğu için başta yorgunluk, kas, omuz, sırt ve boyun ağrıları, ruhsal sıkıntılar gibi vücut savunma mekanizmasını zayıf düşüren birçok başka hastalığa davetiye çıkartıyor. Bunun sonucunda da soğuk algınlığına ve gribe yakalanma riskini artırıyor.



Eklem ağrılarına birebir


kartvizit baskı Bu hastalıklardan korunmak için kış aylarında sağlıklı ve güçlü beslenmenin önemini vurgulayan uzman doktorlar, mineraller bakımından çok zengin olan tavuk suyu çorbanın eklem ağrılarını hafiflettiği ve vücut kırgınlığının geçmesini sağladığı yönünde görüş birliğinde.

Beyaz kan hücrelerini besliyor

Tavuk suyu çorbanın içerisindeki maddelerin hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerinin üretimine katkısı olduğunu belirten uzmanlar, soğuk algınlıklarına ve diğer bazı hastalıklara karşı da vücudu koruduğunu söylüyor.

Aminoasit deposu

Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen tavuk suyu, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından çok zengin bir besin olma özelliğini taşıyor.

İçerisinde bulunan B2, B6 ve B12 vitaminleri ise kas, sinir sistemi, büyüme ve gelişme, sindirim ve bağışıklık sisteminin gelişimi gibi vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesini sağlıyor.



Haşlanarak tüketilen tavuk etlerindeki B2, B6 ve B12 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hâle geliyor.



Sinüsleri açıyor, nefesi düzenliyor

Kış aylarında hem içimizi ısıtan hem de içindeki minerallerle vücudumuzu koruyan tavuk suyu çorbanın sinüsleri açmada ve nefes alış verişini düzenlemede de etkili olduğu görülüyor.

Besin değeriyle hem mide hem de kalp sağlığını koruyan tavuk eti, farklı pişirilme yöntemleri ve ürün çeşitliliğinin yanında sağlıklı baharatlarla da lezzetlendirilebiliyor.